Stel cookie voorkeur in

Team

 

Het team van onze school bestaat uit negen leerkrachten. Alle leerkrachten hebben de speciale 2 jarige post HBO+ montessori-opleiding gevolgd of volgen deze tijdens hun eerste jaren op onze school. Daarnaast hebben wij regelmatig stagiaires van de PABO Leiden op school. Zij volgen de opleiding tot leerkracht basisonderwijs of onderwijsassistent.

Yvonne de Kousemaeker

Directeur - maandag t/m donderdag

 

Een uitspraak van Montessori ”Door het kind naar een nieuwe wereld” is voor haar nog steeds actueel en één van de redenen waarom ze al zo lang in het montessori onderwijs werkzaam is. Montessori onderwijs geeft kinderen het gereedschap op hun weg naar een eigen plaats in de maatschappij. Het onderwijs is veranderd en zij buigt mee en daardoor blijft het boeiend. Kinderen blijven haar uitdagen en inspireren. Als directeur en als persoon is ze een echte teamplayer. Ze staat niet alleen achter, maar ook voor haar team.

 

directie.montessori@sophiascholen.nl

Monique Swart

Intern Begeleider - maandag en dinsdag & Middenbouw B - woensdag

 

Is sinds 1986 werkzaam in het onderwijs. Heeft 7 jaar gewerkt binnen het speciaal onderwijs in Leiden. Werkt bij ons als Intern Begeleider. In deze functie biedt zij ondersteuning aan team, kinderen en ouders. Daarnaast voelt ze zich thuis in de midden- en bovenbouw. Geniet in haar vrije tijd graag met haar kinderen en honden van het Noordwijkse strand.

 

mswart@sophiascholen.nl

Juliette Maat

Onderbouw A - maandag t/m woensdag

 

Na een jaar fotografische vormgeving te hebben gestudeerd, bleek de Pabo toch meer in haar straatje te liggen. Door haar flexibele inzet heeft ze ervaring in alle groepen en kent dan ook alle kinderen op school. Ze kan helemaal opgaan in een les van KOO en is in haar vrije tijd dan ook graag te vinden in haar tuin, bij de kippen en de groentetuin. Ze struint graag in kookwinkels rond en thuis in de keuken probeert ze nieuwe recepten uit. Naast haar werk is ze moeder van 2 kinderen.

 

jmaat@sophiascholen.nl

Nicoline Loe

Onderbouw A - donderdag en vrijdag

 

Zoals de ontmoeting met ‘de ware’, haar eerste stappen in het land van onderwijs; dit is het.
Na vier jaar actief accountmanagerschap bij een financiële instelling was daar de carrière switch. Inmiddels is zij zeventien jaar verder en zorgt het vak van leerkracht onverminderd voor een bruisende bron van inspiratie. Want wat een feest is het als je werk veel facetten bevat waar je hart een sprong van maakt! Zoals kinderen laten ontdekken waar zij sterk in zijn en hen begeleiden op weg naar ‘later’ waarbij je ook zelf leert van hun ‘ruime’ manier van denken en hun humor. Haar creatieve kwaliteiten zijn een kleurrijke tool in het onderwijs. Verder noemt zij zich een cultuur- en boekenmonster en zet zij zich in voor kansarme kinderen. Met haar leuke gezin woont zij in Noordwijk. 

 

nloe@sophiascholen.nl

Robin Kole

Onderbouw B - maandag t/m vrijdag

 

Tijdens het tweede jaar van haar studie kwam Robin stage lopen bij ons op school en sindsdien is ze niet meer weg te slaan uit het Montessori onderwijs. Na haar afstuderen had ze het geluk meteen te kunnen beginnen op, naar eigen zeggen, de leukste school van Nederland. Inmiddels heeft ze haar eigen onderbouwgroep en heeft het erg naar haar zin. Ze houdt van vinyl platen en VW-busjes verzamelen, deze zul je dan ook zeker terug vinden in haar klas. Daarnaast houdt ze van schrijven en schrijft regelmatig een stukje over haar avonturen met de kleuters op haar eigen juffen facebook.  Ze geniet er van om te zien hoe de kinderen groeien op verschillende leergebieden, daarnaast vindt ze het onwijs leuk om voor te lezen of de lesdag af te sluiten met een dansje. 
In de weekenden gaat ze graag naar de markt, de bioscoop of loopt een blokje om.
Ze woont in het prachtige Leiden met haar kat Noecka.

 

rkole@sophiascholen.nl

Iris Nieuwenhuizen - van Amerongen

Middenbouw A - maandag t/m vrijdag

 

Vloog een aantal jaar geleden zo het Montessori onderwijs in. Van maandag tot en met vrijdag is zij, elke dag in een ander jasje en met een ander tasje, tussen de lieve kinderen van de middenbouw te vinden. Ze leest graag verhalen voor uit de boeken van Foeksia de miniheks. Ze heeft inmiddels de hele serie gespaard. In de avonduren hobbelt ze graag nog een rondje op het paard en geeft ook wat paardrijlessen op Stal Jasper. Met haar man Tom en kat Charlie woont ze heerlijk in haar eigen huisje in Hillegom.

 

ivanamerongennieuwenhuizen@sophiascholen.nl

Jenny van Roode

Middenbouw B - maandag t/m vrijdag

 

Al 13 jaar werkzaam bij de Sophia Stichting, waarvan 12 jaar op Montessorischool Noordwijk. Na 11 jaar full-time les te hebben gegeven in de bovenbouw was ze klaar voor een nieuwe uitdaging en andere leeftijdsgroep. Ze geeft nu al een jaar met veel plezier les in de middenbouw. Ze geniet van het enthousiasme en de open houding van deze leeftijdsgroep. Na de Pabo heeft ze de Montessori opleiding gedaan en een opleiding tot taalcoördinator. Ze is naast groepsleerkracht de taal- en ICT-coördinator op school. In haar vrije tijd loopt ze hard en doet ze aan bootcamp. Ze is veel te vinden bij familie en vrienden of in een sushi restaurant. Tijdens een fantastische rondreis door Zuid-Afrika door haar vriend Jan ten huwelijk gevraagd. Samen met haar verloofde woont ze met heel veel plezier in hun eigen huisje in Noordwijkerhout.

 

jvanroode@sophiascholen.nl

Jan Piket

Bovenbouw A - maandag t/m vrijdag

 

Na het CIOS een aantal jaar werkzaam geweest op een Sport-BSO en als vakleerkracht lichamelijke opvoeding. Kwam er al gauw achter dat het onderwijs helemaal zijn ding was en is toen de PABO gaan doen. Na een jaar in de invalpool van de Sophia Stichting is hij nu fulltime werkzaam op onze Montessorischool. Naast het lesgeven is Jan graag actief bezig: hardlopen, snowboarden en voetballen bij Ter Leede in Sassenheim. Met zijn vrouw Sabine, dochter Puck en hun trouwe viervoeter Flip woont hij in Voorhout.

 

jpiket@sophiascholen.nl

Tim van den Burg

Bovenbouw B - maandag t/m vrijdag

 

Na tien jaar actief scoutingbegeleider en acht jaar werkzaam bij de Marechaussee heeft Tim besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij is de PABO gaan volgen om van het plezier in samenwerken, begeleiden en uitdagen van kinderen zijn werk te maken. Als stagiair heeft Tim twee jaar gewerkt in de bovenbouw. Nu staat hij wederom weer in de bovenbouw maar dan als leerkracht van Bovenbouw B. Naast het lesgeven is Tim graag actief bezig: surfen, snowboarden en hardlopen. Met zijn zoon Seph en twee katjes woont hij in Noordwijk
 

tvandenburg@sophiascholen.nl