Stel cookie voorkeur in

Team

 

Het team van onze school bestaat uit tien leerkrachten. Alle leerkrachten hebben de speciale 2 jarige post HBO+ montessori-opleiding gevolgd of volgen deze tijdens hun eerste jaren op onze school. Daarnaast hebben wij regelmatig stagiaires van de PABO Leiden op school. Zij volgen de opleiding tot leerkracht basisonderwijs of onderwijsassistent.

Margareth van der Hulst

Directeur - maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

directie.montessori@sophiascholen.nl

Monique Swart

IB'er & Bovenbouw B op woensdag

Is sinds 1986 werkzaam in het onderwijs. Heeft 7 jaar gewerkt binnen het speciaal onderwijs in Leiden. Werkt bij ons als Intern Begeleider. In deze functie biedt zij ondersteuning aan team, kinderen en ouders. 

 

mswart@sophiascholen.nl

Juliette Maat

Onderbouw A - maandag t/m woensdag

Na een jaar fotografische vormgeving te hebben gestudeerd, bleek de Pabo toch meer in haar straatje te liggen. Door haar flexibele inzet heeft ze ervaring in alle groepen en kent dan ook alle kinderen op school. Ze kan helemaal opgaan in een les van KOO en is in haar vrije tijd dan ook graag te vinden in haar tuin, bij de kippen en de groentetuin. Ze struint graag in kookwinkels rond en thuis in de keuken probeert ze nieuwe recepten uit. Naast haar werk is ze moeder van 2 kinderen.

jmaat@sophiascholen.nl

Nicoline Loe

Onderbouw A - donderdag en vrijdag

Zoals de ontmoeting met ‘de ware’, haar eerste stappen in het land van onderwijs; dit is het.
Na vier jaar actief accountmanagerschap bij een financiële instelling was daar de carrière switch. Inmiddels is zij zeventien jaar verder en zorgt het vak van leerkracht onverminderd voor een bruisende bron van inspiratie. Want wat een feest is het als je werk veel facetten bevat waar je hart een sprong van maakt! Zoals kinderen laten ontdekken waar zij sterk in zijn en hen begeleiden op weg naar ‘later’ waarbij je ook zelf leert van hun ‘ruime’ manier van denken en hun humor. Haar creatieve kwaliteiten zijn een kleurrijke tool in het onderwijs. Verder noemt zij zich een cultuur- en boekenmonster en zet zij zich in voor kansarme kinderen. Met haar leuke gezin woont zij in Noordwijk.

nloe@sophiascholen.nl

Margreet Hetebrij

Onderbouw B maandag t/m vrijdag

Sinds 1 februari 2019 versterkt Margreet ons team als ervaren en bevlogen Montessori-leerkracht. Altijd op zoek naar de talenten en kwaliteiten van kinderen, maakt zij van elke dag een feestje voor elk kind.

mhetebrij@sophiascholen.nl

Lissey Verweij

Onderbouw C - maandag t/m vrijdag

Na haar opleiding als onderwijsassistent en het volgen van de PABO, is Lissey nu gelukkig werkzaam op Montessorischool Noordwijk. Ze heeft veel verschillende scholen en onderwijsvormen kunnen zien, en weet na 4 jaar stage lopen in het Montessorionderwijs dat dit echt haar ding is. Ze is gek op het geven van lesjes met de Montessorimaterialen en het geven van een kosmische les.

In haar vrije tijd is Lissey vaak te zien op festivals, en doet ze graag mee aan een lesje XCO, SH’BAM of bodystep in de sportschool. Sinds kort woont ze samen met haar vriend Jan samen in een prachtig nieuw huis in Noordwijk.

lverweij@sophiascholen.nl

Iris Nieuwenhuizen - van Amerongen

Middenbouw A - maandag t/m vrijdag

Vloog een aantal jaar geleden zo het Montessori onderwijs in. Van maandag tot en met vrijdag is zij, elke dag in een ander jasje en met een ander tasje, tussen de lieve kinderen van de middenbouw te vinden. Ze leest graag verhalen voor uit de boeken van Foeksia de miniheks. Ze heeft inmiddels de hele serie gespaard. In de avonduren hobbelt ze graag nog een rondje op het paard en geeft ook wat paardrijlessen op Stal Jasper. Met haar man Tom en kat Charlie woont ze heerlijk in haar eigen huisje in Hillegom.

ivanamerongen@sophiascholen.nl

Jenny van Roode

Middenbouw B - maandag t/m vrijdag

Al 14 jaar werkzaam bij de Sophia Stichting, waarvan 13 jaar op Montessorischool Noordwijk. Na 11 jaar fulltime les te hebben gegeven in de bovenbouw was ze klaar voor een nieuwe uitdaging en andere leeftijdsgroep. Ze geeft nu al twee jaar met veel plezier les in de middenbouw. Ze geniet van het enthousiasme en de open houding van deze leeftijdsgroep. Na de Pabo heeft ze de Montessori opleiding gedaan en een opleiding tot taalcoördinator. Ze is naast groepsleerkracht de taal- en ICT-coördinator op school. In haar vrije tijd loopt ze hard en doet ze aan bootcamp. Ze is veel te vinden bij familie en vrienden. Tijdens een fantastische rondreis door Zuid-Afrika door haar vriend Jan is ze ten huwelijk gevraagd. Samen met haar verloofde woont ze met heel veel plezier in hun eigen huisje in Noordwijkerhout.

jvanroode@sophiascholen.nl

Jan Piket

Bovenbouw A - maandag t/m vrijdag

Na het CIOS een aantal jaar werkzaam geweest op een Sport-BSO en als vakleerkracht lichamelijke opvoeding. Kwam er al gauw achter dat het onderwijs helemaal zijn ding was en is toen de PABO gaan doen. Na een jaar in de invalpool van de Sophia Stichting is hij nu fulltime werkzaam op onze Montessorischool. Naast het lesgeven is Jan graag actief bezig: hardlopen, snowboarden en voetballen bij Ter Leede in Sassenheim. Met zijn vrouw Sabine, dochters Puck en Jip en hun trouwe viervoeter Flip woont hij in Voorhout.

jpiket@sophiascholen.nl

Tim van den Burg

Bovenbouw B - maandag t/m vrijdag

Na tien jaar actief scoutingbegeleider en acht jaar werkzaam bij de Marechaussee heeft Tim besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij is de PABO gaan volgen om van het plezier in samenwerken, begeleiden en uitdagen van kinderen zijn werk te maken. Als stagiair heeft Tim twee jaar gewerkt in de bovenbouw. Nu staat hij wederom weer in de bovenbouw maar dan als leerkracht van Bovenbouw B. Naast het lesgeven is Tim graag actief bezig: surfen, snowboarden en hardlopen. Met zijn zoon Seph en twee katjes woont hij in Noordwijk

tvandenburg@sophiascholen.nl