Stel cookie voorkeur in

De kinderen uit de bovenbouw redden levens

Van 1 tot en met 18 september worden in  Noordwijk de Wereldkampioenschappen Lifesaving georganiseerd. Er staan zeven verschillende toernooien op het programma voor landenteams, clubteams en masters.

Nederland is een waterland. De Reddingsbrigade wil Nederland laten genieten van haar water. Daarom spant Reddingsbrigade Nederland zich met al haar ter beschikking staande middelen in voor het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. De Lifesaving sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid, zowel individueel als in teamverband. De sport bestaat uit wedstrijdonderdelen in het zwembad, de 'Pool Events' en op het strand en in de zee, de 'Ocean Events'.

Onze kinderen uit de bovenbouw mochten vandaag aanwezig zijn bij dit evenement. Ze hebben niet alleen gekeken naar alle spectaculaire acties, maar ook meegedaan aan verschillende activiteiten! Het was een hele leerzame en sportieve ochtend.