Stel cookie voorkeur in

Metalen omtrekfiguren

Een kind bereidt zich voor op het schrijven zonder dat het schrijft.
Het oefent zijn handen de hele dag door tijdens het oefenen en hanteren van de zintuiglijke materialen en tijdens “de oefeningen van het dagelijks leven”.
Het schrijven bestaat uit een aantal bewegingen, die elk afzonderlijk geoefend kunnen worden. Het leren hanteren van een potlood wordt geoefend met de metalen omtrekfiguren.
Jonge kinderen hebben een voorkeur om figuren die door een omtrek worden aangegeven in te kleuren met lijnen. Het kind kiest zelf de vorm en kleur, het tekent het figuur door om te trekken. Door het invullen van het figuur herhaalt het kind heel vaak de beweging die nodig is voor het hanteren van schrijfgereedschap. Deze beweging kan het kind eindeloos herhalen. Het zet de lijnen in de richting die het wenst en tegelijkertijd ontstaat er een mooi figuur. Het tekenen met de figuren is een voorbereiding zowel op het tekenen als op het schrijven. Door combinaties te maken met geometrische figuren worden lijnen van zeer uiteenlopende lengte gemaakt en wordt het kleur- en vormgevoel en de esthetische vorming ontwikkeld.